Praktijkcases eerdere editie

Dagvoorzitter: Cristel van de Ven
Plenair
Do 1 Dec
09:30 - 09:45

Opening dagvoorzitter

Dagvoorzitter: Cristel van de Ven

Dagvoorzitter: Cristel van de Ven

Cristel van de Ven is mede-eigenaar van Factor Vijf, bureau voor organisatieontwikkeling (www.factorvijf.eu). Ze begeleidt en adviseert organisaties over HR-onderwerpen als: duurzame inzetbaarheid, sociale innovatie, diversiteit en vernieuwing van arbeidsrelaties en cao’s. Cristel publiceert regelmatig over deze onderwerpen, geeft lezingen en trainingen, is gastdocent bij diverse opleidingsinstituten en dagvoorzitter van bijeenkomsten in allerlei soorten en maten. Bij alles wat Cristel doet vraagt zij zich af: worden mensen én organisaties hier beter van? Die vraag kunt u ook van haar verwachten als dagvoorzitter van deze inspiratiedag.

Plenair
Do 1 Dec
09:45 - 10:20

Met geluk geld verdienen

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers vitaal en betrokken zijn? Een vraag die veel organisaties zich tegenwoordig stellen. De tijd van hiërarchisch sturen, plannen en controleren is voorgoed voorbij. In deze tijd gaat het om het ‘vrijspelen’ van talenten en het verbinden van mensen. Hoe brengt u dat in de praktijk?

Pascal Verheugd

Pascal is HR-directeur van Hutten, meer dan 14 jaar actief in diverse branches. Hij is winnaar van de HR top-100 Award. Vertaalde de afgelopen jaren zeer succesvol werkgeluk en vitaliteit door in het HR-beleid van Hutten. Hutten is een sociaal innovatief food & hospitality bedrijf waar werkgeluk en vitaliteit hoog op de agenda staan. Hutten sluit geen arbeidscontracten, maar ‘vitaliteitscontracten’ en spreekt liever van samenwerkers dan van medewerkers. Rond het sociale netwerk MijnNetwerk is gebouwd aan een heuse sharing community. Hutten won daarvoor diverse awards

Plenair
Do 1 Dec
11:55 - 12:40

Disfunctioneren t.g.v. alcohol, drugs en medicijnen; Behandelen de meest duurzame oplossing

Dat medewerkers onder invloed op het werk verschijnen is een gegeven. De vraag is wat je als werkgever kunt doen. De ervaring van Trafieq is dat met behulp van voorlichting en handhaving de werkgever relatief eenvoudig zorgt voor een alcohol, drugs- en medicijnvrije werkvloer. En ook indien een medewerker alsnog onder invloed op het werk verschijnt zijn er uitgebreide mogelijkheden om een dergelijke medewerker duurzaam inzetbaar te houden.

Harry Rienmeijer

Harry Rienmeijer is directeur/eigenaar en oprichter van Trafieq, een training- en adviesbureau op gebied van alcohol, drugs, medicijnen en veiligheid. Sinds 2011 is Trafieq uitvoerder van de wettelijke educatieve maatregelen. Educatieve maatregelen zoals LEMA, EMA en EMG zijn bestuursrechtelijke maatregelen die worden opgelegd door het CBR. Harry adviseert als expert op gebied van veiligheid en middelengebruik het bedrijfsleven over de voordelen van een alcohol-, drugs- en medicijnvrije werkvloer.

Plenair
Do 1 Dec
15:55 - 16:35

Een leven lang met plezier naar je werk!

Gedrag van het individu, de organisatie en bijbehorende belemmerende patronen bepalen de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe ontdek je deze belemmeringen? En vervolgens: hoe doorbreek je ze en hoe borg je de gewenste verandering? Een verhaal over de zoektocht binnen de NS met ups en downs. Ook de samenwerking tussen verschillende disciplines en organen, zoals HR, management, medezeggenschap en de vakbonden komt aan de orde. Gezamenlijk is gewerkt aan het ‘op de kaart’ zetten van het onderwerp duurzame inzetbaarheid.

Erik Steenbakkers

Erik Steenbakkers is director van het Center of Expertise (CoE) HR voor geheel NS. Inmiddels werkt hij meer dan 25 jaar binnen diverse bedrijfsonderdelen van NS.

Plenair
Do 1 Dec
16:40 - 17:15

Thuiskomen op je werk

Tony’s Chocolonely, fabrikant van ‘slaafvrije’ chocolade, wil de beste werkgever zijn die je je als werknemer kunt wensen. Al jaren komt Tony’s Chocolonely voor in de top van de lijsten van Beste Werkgevers verkiezingen. En niet zonder reden. Tony’s Chocolonely investeert in de ontwikkeling van medewerkers, beloont initiatief en verbouwde het kantoor tot een prettige werkplek. Ziekteverzuim is er nauwelijks. Tony's Chocolonely valt daarbij op omdat zij haar missie niet alleen doorvertaalt naar de medewerkers, maar naar iedereen in de keten die bij het product betrokken is. Gelijkwaardigheid, saamhorigheid, plezier en presenteren staan daarbij centraal. Ynzo van Zanten vertelt op inspirerende wijze over de aanpak van Tony’s Chocolonely als duurzame werkgever.

LinkedIn

Ynzo van Zanten

Ynzo van Zanten is econoom, auteur, ondernemer en Chief Evangelist van Tony’s Chocolonely. Ynzo was verantwoordelijk voor de lancering van het succesvolle merk 'innocent drinks' op het Europese continent. Hij is initiator van het minorprogramma ‘Sustainable Leadership & Entrepreneurship’ aan de Hogeschool van Amsterdam, (gast-)docent aan de UvA en de TU Delft en zit in het bestuur van '10.000 Hours' en Stichting 'Plastic Whale'. Als Tony’s Chief Evangelist verzorgt hij Tony's Talks om de boodschap van Tony's Chocolonely te verspreiden.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.